Вести

Весић: Бастаћев кум показао ко су Бастаћ и Ђилас

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да су данас сви грађани, из јавног сведочења Лазара Лешњака, кума председника општине Стари Град, Марка Бастаћа, могли да виде да је Бастаћ "мафијаш" и криминалац и да се нада да ће и други јавно проговорити о његовом киминалу и да ће као и Ђилас, одговарати пред законом за оно што раде.

Лешњак, који је и бивши члан Општинског већа Старог града, је на снимку који је јутрос емитован на Студију Б изнео тврдње да је Бастаћ учествовао у корупцији везаној за нелегалну градњу на тој општини, и да га је када је прикрио један коверат са митом једном претукао.

Лешњак је рекао како је пратио бесправну градњу у општини, за коју је наводно плаћано хиљаде евра, те навео да је Бастаћ узимао новац од инвеститора који су бесправно градили на Старом граду, као и да му је новац доношен у ковертама.

Весић је на то изјавио да је сада јасно зашто Савез за Србију већ месецима спроводи терор над грађанима Београда и политичким противницима, зашто уништавају имовину града која припада свим грађанима, нападају раднике комуналних предузећа, ометају радове, прете... Зашто су покушали да органузују његов, како је рекао, линч са плаћеницима и наркодилерима испред галерије Прогрес и зашто су спалили његову књигу.

"Зато што сам месецима указивао на то какви су криминалци и лопови Ђилас и Бастаћ, зато што сам јавно говорио како је Бастаћ покрао општински буџет и једну петину новца грађана пребацио на рачуне приватних фирми. Зато што сам говорио о томе како је Бастаћ покрао спортски центар ''25. Мај - Милан Гале Мушкаторовић'' и оставио милион евра дуга", рекао је Весић и додао да Бастаћу приписује да је незаконито додељивао општинске станове, да је рекетирао власнике кафића и оне који су снимали филмове и рекламе на Старом Граду, тврди да је Бастаћ сарадник црногорске мафије, да са собом има неколико наркодилера, као и испред галерије Прогрес када су са њим била тројица дилера са Карабурме и двојица из Врања".

Коментаришући снимак на коме Лешњак тврди да га је везаног претукао Бастаћ који му је претио да неће видети фамилију Весић пита: ''Да ли се тако понашају председници општине или криминалци? ''

"Сада је јасно да се Ђилас и Бастаћ политиком баве само зато да би сакрили свој криминал, да би могли када се открију њихове криминалне радње да се бране да је разлог јер су опозициони политичари. Надам се да ће се и друге Бастаћеве жртве охрабрити и јавно проговорити о његовом криминалу и да ће Бастаћ, као и Ђилас одговарати пред законом за то што раде", додао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг