Вести

Стефановић: Партијска књижица никог не штити

БЕОГРАД – Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да хапшење потпредседника Градског одбора напредњака у Нишу показује да не постоје политички мотивисана хапшење, као и да борба против криминала и корупчије даје добре резултете те да никога ко се огрешио о закон не може да штити партијска књижица.

“Сада се види да систем борбе против криминала и корупције функционише, а да нас као власт не интересује да ли људи који су се огрешили о закон припадају овој или оној странци. СНС неће никада штитити нити покривати некога из наших редова ако се докаже да се огрешио о закон и мислим да се то сада јасно види”, рекао је Стефановић Тањугу.

Уз напомену да не жели да коментарише даљи исход истраге и судског поступка, Стефановић је нагласио да се види и да је држава у борби против корупције и криминала успела да направи “једну нову ствар каква до сада није постојала”.
“Борба коју пре свега предводи председник СНС Александар Вучић дала је фантастичне резултате и данас у Србији имамо да су пред законом сви једнаки и да сви који се огреше о закон једнако морају да стрепе, као и да нико не мисли да ће га партијска књижица штитити”, рекао је потпредседник СНС оценивши да је то докат да нова власт има потпуно другачије схватање земље него што је имала претходна.

На питање да ли ће функционер СНС који је ухапшен одговарати и пред страначким органима, Стефановић је рекао да ће они за који се докаже да су се огрешили о закон сносити и, како је навео, страначке последице, али да је више од тога важно да “државни систем борбе против криминала и корупције даје резултате”.