Вести

Стефановић: Напади ДС лицемерни, гурали су земљу у понор

БЕОГРАД – Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић оцењује да су напади демократа лицемерни и да очигледно заборављају да су десет година гурали земљу у “дубок понор”.

“Ако се присетимо кадрова којима је ДС управљао овом земљом, од разних директора агенција за приватизацију, разних министара финансија и других силних функционера који су само повећали своје банковне рачуне надам се да се таква времена и ти кадорви никада више неће вратити”, рекао је Стефановић Тањугу.

Он је истакао да је ова влада за разлику од оне коју је водила ДС показала да се земљом може управљати поштено, као и да се може борити против корупције и криминала.
“Жао ми је што се људи у ДС по цео дан баве како да направе штету СНС и да критикују и нападну позитивне и добре ствари”, наводи Стефановић.

Он поручује да, уколико демократама сметају лидер СНС Александар Вучић и та странка, “то отворено кажу, а не да то крију и маскирају неким питањима, а да истовремено у градовима и општинама у којима су на власти узимају нове кредите, док критикују републичку власт за то”.
“Пуно лицемерја је у питањима ДС, пуно непоштовања елементарне етике и пуно заборава без наше жеље да их не подсећамо да су само пре годину дана управљали овом земљом и увели је у рекордну дубоку финасијску кризу и ужасан јаз”, рекао је Стефановић.

Он истиче да је Србија данас “далеко угледнија усвету, да се далеко успешније бори са корупцијом и криминалом и иде ка реформама”. Стефановић, који је и председник Скупштине Србије, каже и да жеља владајуће коалиције да се реконструише, иако влада има конформну већину у парламенту, показује да СНС и њени коалицони партнери, за разлику од ДС, знају шта је одговорност према грађанима.
“Жао ми је због демократа, али мораће много боље ако желе поверење грађана Србије”, закључује Стефановић.

Демократе су питали напредњаке зашто беже од одговорноси у разним областима, као и које ће економске мере применити и које стручњаке довести у реконструисану владу. Они су између осталог, питали и за шта су тачно експерти у СНС Милан Бачевић, Горан Кнежевић, Братислав Петковић, Велимир Илћ, Алиса Марић, Александар Вулин или Миланка Карић и шта су они добро урадили за Србију последњих годину дана.

Претходно је и председник ДС Драган Ђилас поновио да је реконструкција владе забава за народ, јер се сваки дан лицитира именима министара који ће бити промењени, а да се притом не наводи ко ће да их замени.