Вести

Петровић: Бастаћ пребацио петину општинског буџета једној приватној фирми

Лука Петровић, члан Председнишва Српске напредне странке и председник општинског одбора СНС Стари град изјавио је да је “председник градске општине Стари Град Марко Бастаћ пре два дана закључио нови уговор са фирмом Кодекс трејд о изнајмљивању радне снаге за износ од 50 милиона динара”
 
"Током ове године Марко Бастаћ је већ фирми Кодекс трејд, на основу других уговора, пребацио 42 милиона динара. Сада је иста фирма добила од Старог града додатних 50 милиона динара. То значи да ће фирма Кодекс трејд од општине Стари град током ове године добити 92 милиона динара. Пошто буџет градске општине Стари град износи 468 милиона динара то значи да је Бастаћ 20 одсто или петину буџета пребацио приватној фирми о чијим сумњивим пословима су већ писали медији!?" - рекао је Петровић. 
 
"Бастаћ преко фирме Кодекс извлачи паре из општинског буџета. Фирма формално ангажује раднике у општини за додатне послове а у ствари тако Бастаћ плаћа општинским парама своје одборнике, службенике Ђиласове странке у коју је недавно прешао и хулигане који уништавају град и заустављају радове. Рецимо, неколико одборника који га подржавају примало је до скоро новац у СЦ Милан Гале Мушкатировић иако никада нису долазили на посао. Не знам да ли у Србији постоји снажнији пример трговине утицаја и куповине одборника од овога што Бастаћ ради. По угледу на његовог шефа Ђиласа који купује посланике и странке."  - рекао је Петровић и додао да је “сада јасно какав је криминалац Марко Бастаћ јер је за тих 92 милиона динара пара свих грађана Старог града, колико је пребацио овој фирми и потрошио на своју странку, могао да врати скоро све дугове СЦ Милан Гале Мушкатировић”. 
 
"Ако се неко питао како је Бастаћ направио милион евра дуга за струју, воду и грејање у СЦ Милан Гале Мушктировић сада је све јасно. Уместо да плаћа рачуне за струју, воду и грејање на базену пребацивао је паре Кодекс трејду како би финансирао своју странку." - рекао је Петровић.
 
Он је позвао надлежне органе да истраже пословање градске општине Стари град и фирме Кодекс трејд јер како је казао "не постоји пример у Србији а вероватно ни у Европи да један председник општине 20 одсто пара из буџета извуче преко приватне фирме и потроши их на своју политичку странку."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Извор: Информер