Вести

ОДРЖАН СЕМИНАР О ЛОКАЛНОМ ЕКОНОМСКОМ РАЗВОЈУ

 

Општински одбор Српске напредне странке на Старом граду је у среду 17.7. 2013 године организовао семинар за чланове странке на тему „Локални економски развој“.
Предавач на семинару је био Александар Кемивеш, који је члан републичког савета Српске напредне странке за мала и средња предузећа и уједно координатор одбора за локални економски развој.

 Предавање је одржано на иницијативу чланова Општинског одбора, који су препознали потребу да се што већи број чланова странке упозна са инструментима које локална самоуправа може да користи како би се динамичније развијала.

 Учесници семинара су кроз разговор са предавачем и члановима општинског одбора дошли до закључка да се на локалном нивоу, поготову са компаративним и локацијским предностима које општина Стари град има у односу на сличне општине може урадити много више него што то актуелна власт чини, уз један нови, ажурнији и одговорнији приступ у вођењу општине.


Такође је закључено да локални економски развој треба да буде један од главних приоритета староградских напредњака по доласку на власт.


Одржани семинар је само један у низу семинара који планира да организује Општински одбор Српске напредне странке на Старом граду, чиме желимо да континуирано радимо на едукацији чланова странке.