Изградња 965 станова за социјално становање

Лука Петровић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Стари град и директор Агенције за инвестиције и становање, посетио је  са Гораном Весићем, секретаром Привременог органа града Београда, насеље Овча на десној обали Дунава. Повод за посету је изградња 965 станова за социјално становање. У првој фази, која ће се финансирати из буџета Агенције за  инвестиције и становање, извршиће се насипање и припрема терена за изградњу .

Радови на санацији терена  су почели 7. фебруара, предвиђено је да трају 180 дана, а биће завршени до краја априла. Након тога почиње изградња 965 станова, од који ће 230 бити за избегла  и расељена лица, 180 за Фонд солидарности, а остали ће бити социјално непрофитни станови. Први станари уселиће се већ 2015. године,  а упоредо се граде и нове саобраћајнице. –Ово насеље ће изменити изглед  читаве Овче... то је пут којим Београд треба да се креће, односно да се шири у зонама  где се досад није ширио- рекао је Весић.

stari-grad.sns.org.rs